Ситония, Халкидики


Търсим най-добрите оферти за Вас...
 • Безплатна резервация

  При нас може да запазите цената на билет за редовна авиокомпания, без да плащате допълнителна такса за това.

 • Всичко за вашето пътуване

  Хотел, застраховка, трансфер, рент-а-кар, визи – при нас може да резервирате всичко за вашето пътуване на конкурентни цени.

 • Консултиране при промени

  Ако ви се налага да промените вече закупен билет, нашите професионални консултанти са насреща, за да ви асистират как това да бъде направено по най-добрия за вас начин.

 • Екип от обучени експерти

  За вас ще се погрижат експерти, обучени и сертифицирани в сферата на самолетни билети.

 • Офиси в цялата страна

  Може да ни посетите на място – за вас работят 9 офиса в страната, разположени в централни локации.

 • 3 сигурни опции за плащане

  Изберете удобен начин за плащане без такси – в брой, в банка и онлайн с карта при максимално ниво на защита за данните ви.

 • Всеки ден от 9 до 20 ч.

  На ваше разположение сме всеки ден от седмицата, включително и на празници.

 • Гаранция за качество

  Usit Colours е сред малкото туристически агенции със сертификат за качество IS0 9001.

Намери оферти за "Ситония, Халкидики"

Описание

Ситония е централният ръкав на Халкидики. Мястото е  известно с красивата си недокосната природа и е подходящо както за хора търсещи спокоен отдих и бягство от напрегнатото ежедневие, така  и за любителите на активната почивка. Макар и да не са толкова много, колкото на Касандра и тук има плажни барове, които да гарантират приятни изживявания и на любителите на нощния живот. При всички случаи, ако обичате красивата природа Ситония със сигурност е място което ще ви хареса. И тук както и на Касандра има разнообразни възможности за настаняване, но като цяло Ситония не е толкова застроена, хотелите са по-малко и сякаш се вписват хармонично в природата. На Ситония има и доста възможности за къмпингуване. По-големи селища са на източното крайбрежие са Ормос Панагияс, Вурвуру, Агиос Николаос, Сарти, Каламици, а на запад Неос Мармарас, Никити и Торони. 

Пътуването из Ситония ще ви отведе на приказни места, където зеленината на гори и възвишения се слива със синевата на морето, а ивици от златист пясък напомнят за разделението между сушата и морето.  Закътани заливчета, естествени пристанища,  китни рибарски селища и маслинови гори допълват  чара на Ситония. 

Трудно е да се направи списък с най-хубавите плажове на Ситония, тъй като това значи да се сравнят почти 100 плажа, повечето от които спокойно биха могли да претендират за предни позиции в класацията. Все пак ето няколко от най-популярните плажове на полуострова: 

 • Трани Амуда - разположен в североизточния край на ръкава, този плаж има дълга и широка пясъчна ивица и кристални води. Тук може да плажувате, използвайки собствено плажно оборудване или да се настаните на шезлонгите предоставени от някой от баровете на плажа. В близост до плажа се намират и останки от антични времена, както и не малко ресторанти, в които бихте могли да се подсилите с вкусни морски дарове. 
  Талго - за разлика от Трани, това е плаж, който е значително по-скромен като размери. По-голямата му част е стопанисвана от собствениците на едноименен бар. Тук може да се настаните на удобен шезлонг и да се насладите на хубава музика, приятно питие и цвета на водата. През почивните дни плажът може да бъде пренаселен, тъй като е един от малкото плажни барове в Ситония. Имайте предвид, че тъй като почти целият плаж е частен има такса за използването на чадър и шезлонг, която варира между 5 до 10 Евро в зависимост от сезона.
 • Гоа - подходящ за тези, които нямат търпение да напуснат отъпканите пътеки и да достигнат уединени места, далеч от цивилизацията. За да стигнете до този плаж заобиколен от хълмове със зелена растителност, които придават на водата в залива смарагдов оттенък, трябва да минете по черен път, който се спуска в последните 800 метра от пътуването. Веднъж стигнали до плажа и едноименния бар, ще се убедите, че не сте пътували напразно. Плажна ивица с фин пясък, огледално море и силуета на Атон в далечината придават на мястото приказна атмосфера.
 • Кириарици - Плажът се състои от голям залив и няколко по-малки, които са преградени от скали. Малките плажове често се ползват от нудисти, а на големия има къмпинг за каравани и кемпери, както и два бара. Хубаво е, ако сте с деца да бъдете внимателни, тъй като на места водата рязко става дълбока.  От плажа се разкрива прекрасна гледка към Атон. Разклонението за Кириарици се намира на няколко километра северно от Каламици.
 • Лагомандра - Разположен на западното крайбрежие на Ситония, плажът се намира между селищата Никити и Неос Мармарас. Златисти пясъци и иглолистна растителност предлагаща естествена сянка превръщат Лагомандра в отлично място за пикник и почивка.  Обширната пясъчна ивица е достатъчно голяма за да може да се играе волейбол или плажен футбол. Като цяло, плажът често е избиран от семейства с деца, които се възползват и от близостта му до заведения и кафенета. 
   

Какво да правя?

Освен да обиколите полуострова в опит да намерите плаж само за себе си, което не е напълно невъзможно предвид това, че те са почти сто,  може да запълните времето си и с посещение на някои от по интересните места на полуострова, като селището Партенонас, което се намира в близост до Неос Мармарас и преди години е било изоставено от сворите жители. Днес тук, могат да се видят автентични стари къщи, някои от които превърнали се в руини и такива, на които е вдъхнат нов живот, като повечето от втория тип са реставрирани и превърнати в бутикови хотели. За любителите на китни и старини селища интерес ще представлява и посещението на селцата Сикия и Агиос Николаос, които също са запазили своята традиционна архитектура и стари калдъръмени улички. В тази категория влиза и посещението на Никити. Това е селище с две лица. По-новата част на Никити е изградена сравнително скоро и се намира на крайбрежието. Тук има хубав плаж и приятни заведения сервиращи освежаващи напитки и вкусна храна. Старинната част на Никити се намира в планината. Мястото е приятно за разходка, заради тесните виещи се по склоновете улички и старата архитектура на сградите. Тук посетителите могат да изпият някое кафе или да се насладят на традиционен десерт, докато се наслаждават на спокойствие и тишина. 

Порто Куфо е още едно интересно място, съхраняващо местни забележителности. Тук се намира най-голямото естествено пристанище в Гърция, което разбира се превръща селището в най-големия риболовен център на полуострова и идеално място, ако сте любители на прясната риба и морските дарове. В близост до Порто Куфо могат да бъдат видяни и останки от немски укрепления от времето на Втората световна война. 

Разбира се освен разходки на сушата от повечето градчета на полуострова може да наемете лодка или да се включите в организирано плаване с цел обиколка на полуостров Атон или до някой закътан залив, където в уединение да се насладите на лъчите на слънцето и кристално чистите води на Егейско море. 
 


Хотели