о-в Скопелос


Търсим най-добрите оферти за Вас...
 • Всеки ден от 9 до 20 ч.

  На ваше разположение сме всеки ден от седмицата, включително и на празници.

 • Всичко за вашето пътуване

  Хотел, застраховка, трансфер, рент-а-кар, визи – при нас може да резервирате всичко за вашето пътуване на конкурентни цени.

 • Екип от обучени експерти

  За вас ще се погрижат експерти, обучени и сертифицирани в сферата на самолетни билети.

 • 3 сигурни опции за плащане

  Изберете удобен начин за плащане без такси – в брой, в банка и онлайн с карта при максимално ниво на защита за данните ви.

 • Консултиране при промени

  Ако ви се налага да промените вече закупен билет, нашите професионални консултанти са насреща, за да ви асистират как това да бъде направено по най-добрия за вас начин.

 • Безплатна резервация

  При нас може да запазите цената на билет за редовна авиокомпания, без да плащате допълнителна такса за това.

 • Офиси в цялата страна

  Може да ни посетите на място – за вас работят 9 офиса в страната, разположени в централни локации.

 • Гаранция за качество

  Usit Colours е сред малкото туристически агенции със сертификат за качество IS0 9001.

Намери оферти за "о-в Скопелос"

Описание

Скопелос е остров от групата на Северните Споради. Намира се между Скиатос и Алонисос и със своята площ от 96 кв.км е малко по-голям от Миконос и Санторини. Както на много от островите главното градско средище носи името на самия остров. Скопелос е покрит със зеленина и е известен както със своите плажове, така и с това че, заедно със съседния остров Скиатос с превръща в красив декор на холивудската продукция “Мама Мия”, разказваща историята на групата Абба. Заради природната красота и спокойствието което цари на острова, Скопелос често е предпочитан от семейства с деца. 


Как да стигна?

 1. Скопелос е свързан с материка посредством фериботни линии, които тръгват от Волос и Агиос Константинос. През летните месеци фериботи тръгват и от о-в Евия. На Скопелос няма летище, но е възможно да се кацне на летището на съседния остров Скиатос и оттам да се вземе ферибот. 

Какво да правя?

И тук, както и на повечето гръцки острови, на въпросът “Какво да правя”  може да се отговори по много начини и това кои от тях ще са верни зависи само от интересите на питащия се. Въпреки че Скопелос се споменава в текстовете на антични автори, като място известно с производството на вино, може да се каже, че на острова няма много паметници от епохата на античността. Това обаче, по никакъв начин не значи, че няма какво да видите на острова. Ако искате да съчетаете плажа с културна програма, може да започнете с разходка в живописните градчета Скопелос и Глосса, които притежават чарът характерен за  всички малки градчета на гръцките острови. На острова има и много пътеки с различна степен на трудност, които са подходящи за разходка и които обикновено отвеждат до някой, закътан сред гората манастир или параклис. Несъмнено най-известен е параклисът Агиос Йоанис Кастри, който се издига на скала над морето и може да бъде достигнат посредством 110 стъпала издълбани в скалата. Голямата си популярност параклисът дължи не само на живописната си локация, но и на това, че се превръща в декор на една от главните сцени във филма Мама Мия. 

Скопелос може да предложи много и на любителите на гастрономическите наслади. Повечето интересни места за хапване се намират в едноименния главен град на острова и селището Глосса. Сред специалитетите на заведенията са разнообразни риби и морски дарове, а ако искате да опитате нещо традиционно за острова, то може да пробвате приготвения по местна рецепта бюрек със сирене. Интересни предложения за хапване са ресторантите Зупа, помещаващ се в сградата на някогашна фабрика за захтин, Оливо, съчетаващ модерни и традиционни рецепти, както и намиращия се в Глосса ресторант Агнанти, известен с изисканата си кухня и красиви гледки към морето. 

Плажовете  на острова са известни с кристалното чистите си води и зашеметяващата зеленина на заобикалящата ги природа. Отличителен белег на пплажовете на Скопелос е това, че на много места иглолистната растителност стига почти до водата. 

 1. Стафилос - плажът се намира сравнително близо до главното селище на острова и поради тази причина в някой случаи може да ви се стори пренаселен. Въпреки това Стафилос си остава един от най-предпочитаните плажове на острова. Красивият, заобиколен от зеленина плаж и кристално чистите води на залива привличат много от посетителите на намиращия се наблизо град Скопелос. Една част от плажа е заета шезлонги и чадъри, а другата е оставена за свободно плажуване. 
 2. Панормос - красив пясъчен плаж, разположен на около 12 км. от селището Скопелос. Плажът изписва в дъга в дъното на красив залив, заобиколен от покрити с иглолистна растителност хълмове. Посетителите на Панормос могат да се възползват от разнообразни съоръжения за водни спортове, както и от наличието на няколко таверни и китни кафенета. 
 3. Кастани - един от най-живописните плажове на острова, с тюркоазено сини води, бял пясък и заобикаляща ги иглолистна растителност. Не е случаен фактът, че точно тук са заснети редица от сцените на филма Мама Мия, след чието разпространение плажът получава световна известност. Разположен е на 15 км западно от Скопелос и на около 500 м. От плажа има автобуса спирка. От спирката до плажа се стига по стръмен черен път. 
 4. Милия - Още един плаж, сгушен между боровите гори на острова и безкрайната синева на морето. Плажната ивица е песъчлива и с дължина от около един километър. Прозрачните води на залива и подводните скали в района са причина Милия да е предпочитан от любителите на шнорхелинга и гмуркането. По-голямата част от плажа е свободна и може просто да си поставите кърпата на пясъка, но има и част, в която се предлагат шезлонги и чадъри. 
 5. Агиос Йоанис - плажът се намира на около 30 км  северозападно от Скопелос и на 8 км от селището Глоса. Както и повечето от плажовете на острова и този е дарен с приказна красота и тюркоазени води. Това, което го отличава от останалите известни плажове на острова е, че тук обикновено плажуващите са доста по-малко и почти няма заведения и други плажни съоръжения. Това, което прави плажът наистина  уникален,  е кацналата на висока скала  над водите на залива църква, посветена на Св. Йоан Кръстител. 
   

Хотели