о-в Скиатос


Търсим най-добрите оферти за Вас...
 • Консултиране при промени

  Ако ви се налага да промените вече закупен билет, нашите професионални консултанти са насреща, за да ви асистират как това да бъде направено по най-добрия за вас начин.

 • Екип от обучени експерти

  За вас ще се погрижат експерти, обучени и сертифицирани в сферата на самолетни билети.

 • 3 сигурни опции за плащане

  Изберете удобен начин за плащане без такси – в брой, в банка и онлайн с карта при максимално ниво на защита за данните ви.

 • Всичко за вашето пътуване

  Хотел, застраховка, трансфер, рент-а-кар, визи – при нас може да резервирате всичко за вашето пътуване на конкурентни цени.

 • Офиси в цялата страна

  Може да ни посетите на място – за вас работят 9 офиса в страната, разположени в централни локации.

 • Всеки ден от 9 до 20 ч.

  На ваше разположение сме всеки ден от седмицата, включително и на празници.

 • Гаранция за качество

  Usit Colours е сред малкото туристически агенции със сертификат за качество IS0 9001.

 • Безплатна резервация

  При нас може да запазите цената на билет за редовна авиокомпания, без да плащате допълнителна такса за това.

Намери оферти за "о-в Скиатос"

Описание

Скиатос е остров от групата на Северните Споради (буквално името на архипелага би могло да се преведе, като “разхвърляните” острови), които заемат западните части на Егейско море и се намират  приблизително на равно разстояние от Солун и Атина. Скиатос е сравнително малък остров, с площ малко под 50 кв.км и население около пет хиляди жители. 
Островът има предимно планински релеф в северните си части и хълмисто равнинен в южните, където се намират и повечето плажове и курорти. Въпреки скромните си размери Скиатос има над 60 плажа, повечето от които  пясъчни, много зеленина, над 50% от от територията му са покрити с иглолистни гори и нощен живот, който привлича множество млади посетители. Плажните партита и нощните заведения край Старото пристанище и Амудия  са причина Скиатос да се ползва със славата на една от най-добрите парти дестинации в района.

Разбира се,  не са малко и семействата, които избират Скиатос за своята почивка, тъй като освен нощен живот, островът може да предложи на посетителите си, всичко което е необходимо за приятен летен отдих. Разнообразни плажове, градчета в гръко-венециански стил с тесни улички и симпатични магазинчета, таверни и кафенета. За любителите на природата са интересни планинските райони в северната част на острова, където има пътеки подходящи за пешеходни походи. Макар и да е бил населен в древността, Скиатос е беден на културно-исторически паметници, поне на фона на други гръцки острови. Все пак интерес представляват останките от венецианската крепост Бурци, къщата на известния гръцки писател новелист Александрос Пападиамантис, както и манастирът Благовещение, в който е подготвяно въстанието довело до независимостта на страната. 
 


Как да стигна?

Скиатос може да се достигне с кола, като от граничен пункт Кулата - Промахонас до град Волос, разстоянието е приблизително 330 км. След което с ферибот се стига до острова, а пътуването трае около 3 часа. 
Полет с прекачване през Атина също е възможен. 
 


Какво да правя?

Скиатос макар и малък може да предложи забавления за хора с най-разнородни интереси. Ако търсите шумни партита и нощен живот, то трябва да се насочите към района на старото пристанище и улицата известна като Бар Стрийт или улица Пападиамантис. Трябва да имате предвид, че както и на много други места в Гърция и тук клубовете отварят след 12 часа. Затова е добре вечерта да започне късно, като преди клубовоете, може да се насочите към някой от баровете по крайбрежната улица, където с питие в ръка да се насладите на красивите гледки към пристанището и остров Бурци.  Баровете и клубовете на острова пускат разнообразна музика и лесно може да намерите място отговарящо на вкусовете ви. 
Ако заведенията не са единствената ви цел, то тогава може да си организирате дневна разходка до манастирът Благовещение, който е едно от най-почитаните религиозни средища на острова. Създаден от атонски монаси  в края на XVIII в. манастирът се превръща в скривалище на гръцки революционери и е едно от местата, в които се подготвя въстанието довело до освобождението на Гърция. 


Интересно изживяване е и разходката до Кастро. Каменист полуосстров, който се врязва в морето и в който в продължение на няколко века се е издигала старата столица на острова. Тук са запазени останки от някогашната порта и стените на крепостта. Не пропускайте възможността да се разходите и в старата част на град Скиатос. Може да започнете от крепостта Бурци, изградена от венецианците на остров в пристанището. Разходете се и по крайбрежната улица, на която се намират хубави ресторанти и кафенета. Не пропускайте да се полутате без посока и по малките китни улички на стария град. Застланите по земята тъмни  мраморни блокове контрастират със синьо белите фасади на къщите ипъстрите витрини на различни магазинчета и дюкянчета. Обърнете внимание и на откритото кино на улица Пападиамантис. Там обикновено излъчват заснетият на острова филм “Мама Миа” - разказващ живота на групата АББА. 
Посещение на гръцки остров няма да бъде пълноценно без да се качите на лодка или корабче, което да ви отведе то потайните места на острова или до най-подходящите за гмуркане места. 
 


Хотели