о-в Кефалония


Търсим най-добрите оферти за Вас...
 • Всеки ден от 9 до 20 ч.

  На ваше разположение сме всеки ден от седмицата, включително и на празници.

 • Всичко за вашето пътуване

  Хотел, застраховка, трансфер, рент-а-кар, визи – при нас може да резервирате всичко за вашето пътуване на конкурентни цени.

 • Консултиране при промени

  Ако ви се налага да промените вече закупен билет, нашите професионални консултанти са насреща, за да ви асистират как това да бъде направено по най-добрия за вас начин.

 • Екип от обучени експерти

  За вас ще се погрижат експерти, обучени и сертифицирани в сферата на самолетни билети.

 • Гаранция за качество

  Usit Colours е сред малкото туристически агенции със сертификат за качество IS0 9001.

 • Офиси в цялата страна

  Може да ни посетите на място – за вас работят 9 офиса в страната, разположени в централни локации.

 • Безплатна резервация

  При нас може да запазите цената на билет за редовна авиокомпания, без да плащате допълнителна такса за това.

 • 3 сигурни опции за плащане

  Изберете удобен начин за плащане без такси – в брой, в банка и онлайн с карта при максимално ниво на защита за данните ви.

Намери оферти за "о-в Кефалония"

Описание

Ако си мечтаете за спокойна почивка и искате да избягате от забързаното си и натоварено ежедневие, о-в Кефалония е едно от най-подходящите места. Макар и със своите около 800 кв.км да е най-големият от гръцките острови в Йонийско море, Кефалония има малобройно население. Той е обитаван от малко повече от 40 хил. жители, една четвърт от които са концентрирани в главния град Аргостоли, а останалите  са разпръснати в живописни селища като  Фискардо и Асос в северната част и Сами в южната.  Голямата площ и малкото население, а и планинския характер на релефа са гаранция, че тук ще може да избягате от тълпите.


Кефалония подобно на останалите Йонийски острови не е лишен от природна красота. Мнозина считат Кефалония за най-красивия от островите в йонийско море. Разбира се това е въпрос на строго субективна преценка, но истината е че веднъж стъпил на острова, човек лесно стига до подобни заключения.  Където и да стъпи по крайбрежието пред погледа на посетителя изниква необятният лазурен простор на морето, който  в близост до брега плавно прелива в тюркоазени нюанси. Синята морска шир на места контрастира с отвесните бели скали на острова, точно както бяло-сините къщи на гърците, характерни за егейските острови. При Кефалония обаче играта на цветове има съвсем различни мащаби. На други места водите на Йонийско море нежно докосват красиви и разнообразни по големина плажове или разклащат рибарските лодки в живописни пристанища на градчета с пъстроцветни къщи и заведения от които се носят неустоими аромати. 
Кефалония наистина е приказно място и едва ли някой, който го е посетил не би се съгласил. 
 


Как да стигна?

Има различни варианти да се достигне до най-големия остров в Йонийско море. В случай че не ви се шофира чак до Йонийското крайбрежие на Гърция или иначе казано около 650 км. може да изберете вариант със полет до Атина и от там да летите до летището на самия остров, като обикновено между столицата и острова има по 3 полета на ден. Ако пък не се страхувате от шофирането, то тогава може да се метнете на автомобила си и да прекосите гръцките области Македония и Епир, минавайки покрай Солун и Атина и да достигнете до едно от най-красивите крайбрежия на страната. По пътя може да направите и спирка в Солун или ако многократно сте го посещавали, може да се отбиете в Йоанина. Един много интересен град издигнат на бреговете на езерото Памвотис, с богата история и доста интересни забележителности от епохата на османската империя. 

Пътят с кола, ще ви даде и възможност преди да се отправите за кратко пътуване с ферибот до Кефалония да разгледате и градчета като Парга и Превеза, които несъмнено си заслужава да се видят. 
 


Какво да правя?

Това е въпрос, който едва ли ще ви се наложи да си зададете по време на престоя си на острова. Освен приказните плажове има още десетки неща, които бихте могли да направите по време на почивката си на о-в Кефалония.  Със сигурност няма да допуснете грешка, ако посетите градчето Фискардо. Разположено в северната част на острова, то е  единственото градче, което се запазва след разрушително земетресение от 1953 г. Пристанището изградено в закътан залив винаги привлича луксозни яхти, които изпъкват с размерите си на фона на кокетните цветни къщички по крайбрежната. Уютни заведения и множество пекарни предлагащи традиционни местни десерти приканват посетителите. Градчето има и своята дълга история, която започва далеч в античността, от когато датират и находките намерени по време на археологически разкопки. Ценни предмети от злато, стъкло и керамика са намерени в случайно открит некропол. 

Асос също е прекрасно място, което макар и да няма историята на Фискардо, със сигурност впечатлява с красотата си. 
Освен с плажовете си островът е известен и с красивите си пещери. Задължително е посещението на Мелисани и Дрогарати, която освен с  причудливите си сталагмити е известна и с отличната си акустика, заради която в пещерата  често са се провеждали концерти. На импровизираната сцена се е изявявала дори бележитата Мария Калас. 
 

Известни плажове и забележителности: 

 1. Миртос - ако питате някой, който някога е бил в Кефалония, а вероятно дори и местните жители, кой е най-хубавият плаж, несъмнено девет от десет отговора ще бъдат, Миртос. Дори и никога през живота си да не сте стъпвали на острова, шансът вече да сте виждали този плаж на корицата на някое травел списание, пощенска картичка или реклама на Гърция е огромен. Обграден от високи бели скали покрити със зелена растителност този плаж наистина е наслада за окото и мечта за всеки почитател на фотографията. 
 2. Антисамос - красив плаж покрит с блестящи под слънцето бели камъчета и кристално чиста вода и  заобиколен от зеленина. Леснодостъпен е и има снабден с чадъри и шезлонги.
 3. Скала - за разлика от предишните два плажа, Скала е застлан със ситен пясък. Тук в летните месеци, често става малко пренаселено, но дори и тогава има места на които при желание бихте могли да избягате от тълпата. Не трябва да пропускаме и фактъ, че посещавайки плажа, ще имате възможност да посетите и прекрасното едноименно градче. 
 4. Лурдас - още един пясъчен плаж. Водата тук обикновено е малко по-хладка отколкото на други места на острова, тъй като сравнително бързо морето става дълбоко. Освен чадъри и шезлонги на този плаж се предлагат и различни възможности за водни спортове. 

Хотели