о-в Евия


Търсим най-добрите оферти за Вас...
 • Екип от обучени експерти

  За вас ще се погрижат експерти, обучени и сертифицирани в сферата на самолетни билети.

 • Безплатна резервация

  При нас може да запазите цената на билет за редовна авиокомпания, без да плащате допълнителна такса за това.

 • Консултиране при промени

  Ако ви се налага да промените вече закупен билет, нашите професионални консултанти са насреща, за да ви асистират как това да бъде направено по най-добрия за вас начин.

 • Офиси в цялата страна

  Може да ни посетите на място – за вас работят 9 офиса в страната, разположени в централни локации.

 • Гаранция за качество

  Usit Colours е сред малкото туристически агенции със сертификат за качество IS0 9001.

 • 3 сигурни опции за плащане

  Изберете удобен начин за плащане без такси – в брой, в банка и онлайн с карта при максимално ниво на защита за данните ви.

 • Всичко за вашето пътуване

  Хотел, застраховка, трансфер, рент-а-кар, визи – при нас може да резервирате всичко за вашето пътуване на конкурентни цени.

 • Всеки ден от 9 до 20 ч.

  На ваше разположение сме всеки ден от седмицата, включително и на празници.

Намери оферти за "о-в Евия"

Описание

Въпреки площта си от над 3600 кв.км  остров Евия, сякаш остава незабелязан от повечето български туристи и бива пренебрегван на фона на останалите гръцки острови в Егейско море. Това вероятно се дължи на близоста на островът, чиято дължина надхвърля 180 км., до континенталната част на страната. Разстоянието между Евия и сушата на местa е под 40 м.  Това е и един от големите плюсове на този гръцки остров. Той е лесно достъпен, като в същото време притежава всичко, което туристите харесват в Гърция. На север се издигат покрити с гъсти гори хълмове и селища известни с минералните си извори. В централните части на острова, разбира се има планина - Дирфис. Все пак не трябва да забравяме, че 80% от териториите на южната ни съседка са заети именно от планински масиви. В южните части на Евия пък се редуват сухи равнини и по-ниски възвишения. 


Независимо в коя част на островът сте има шанс да попаднете на някой от приказните му плажове. Всъщност именно плажовете са едно от нещата, които привличат посетители на този остров. Разбира се трябва да се отбележат и китните и приятни градчета като Халкида, главен град на острова и  Еретрия, които предлагат богат набор от заведения, магазинчета и кафенета и то на минути от най-близките плажове. Само около Халкида има осем плажа, които са на пешеходно разстояние от центъра на градчето. 


Как да стигна?

Едно от предимствата на остров Евия, е че до него се стига сравнително бързо. Островът е само на час път от летището на Атина. Сравнително лесно се стига и с ферибот от Волос. Най-лесно обаче е да се премине по един от двата моста, които свързват Евия с материка. Единият е подвижен мост изграден в най-тясната част на протока Еврип и имащ дължина малко повече от 40 м., вторият мост е модерно въжена конструкция, която се простира на повече от 395 м. над водите на протока. 


Какво да правя?

Евия предлага неизброими възможности за практикуването на водни спортове. Предложенията са най-разнообразни и включват водолазно гмуркане или гмуркане с маска, уиндсърф и кайтсърф, каякинг и др.

Планините Дирфис предлагат отлични възможности за катерене, трекинги и колоездене. Минералните извори в северната част на острова са обект на посещение вече повече от 3000 години. Лечебните им свойства са Били  известни в древността и остават популярни и до днес. 
Като добавим и стотиците исторически паметници на острова и невероятната гастрономическа сцена на Гърция островът се превръща в прекрасно място, което да изберете за своята лятна почивка. 

Сред най-известните плажове на острова са:

 1. Килиаду - разположен на около час от главния град Халкида, плажът е известен с кристално чистите си води и множеството скрити пещери в района. Той е любимо място както на местни жители, така о на туристи, но рядко може да се види пренаселен. Недалеч от плаща има и прекрасни Таверни, където може да се насладите на прясна риба и морски продукти
 2. Ровиес - още един прекрасен плаж, който е подходящ за хора обичащи да плуват в чисти прохладни води. Той се намира на около един час и половина от Халкида.
 3. Агиокампос - един от най-известните плажове на острова. Макар и малко по-далеч от Халкида, плажът е място, което често се посещава от местните, заради чистат вода и широката плажна ивица. Едноименното селище предлага разнообразни възможности за настаняване, както и множество заведения и ресторанти.
 4. Муртери -  pет километровата плажна ивица от пясък и ситни камъчета, наситено сините води на морето в тази част на острова и идеалната температура на водата,която тук никога на става твърде топла или твърде студена, са причина мнозина да считат този плаж за един от най-хубавите на острова.

Евия, както и останалата част от Гърция има своята древна история, за което свидетелстват множество паметници, които могат да се видят на острова, както и редица текстове, разказващи за значението на двата основни полиса Халкида и Еретрия. По време на великата гръцка колонизация жителите на тези градове създават множество колонии в Сицилия, Южните брегове на Адриатика, както и в Солунския залив.


Хотели