Касандра, Халкидики


Търсим най-добрите оферти за Вас...
 • Всеки ден от 9 до 20 ч.

  На ваше разположение сме всеки ден от седмицата, включително и на празници.

 • Гаранция за качество

  Usit Colours е сред малкото туристически агенции със сертификат за качество IS0 9001.

 • 3 сигурни опции за плащане

  Изберете удобен начин за плащане без такси – в брой, в банка и онлайн с карта при максимално ниво на защита за данните ви.

 • Екип от обучени експерти

  За вас ще се погрижат експерти, обучени и сертифицирани в сферата на самолетни билети.

 • Безплатна резервация

  При нас може да запазите цената на билет за редовна авиокомпания, без да плащате допълнителна такса за това.

 • Офиси в цялата страна

  Може да ни посетите на място – за вас работят 9 офиса в страната, разположени в централни локации.

 • Консултиране при промени

  Ако ви се налага да промените вече закупен билет, нашите професионални консултанти са насреща, за да ви асистират как това да бъде направено по най-добрия за вас начин.

 • Всичко за вашето пътуване

  Хотел, застраховка, трансфер, рент-а-кар, визи – при нас може да резервирате всичко за вашето пътуване на конкурентни цени.

Намери оферти за "Касандра, Халкидики"

Описание

Касандра тази част на Халкидики, която има най-добре развита инфраструктура и предлага най-голямо разнообразие от възможности за настаняване. Въпреки това най-западният ръкав на Халкидики, може да се похвали с великолепна природна красота, интересен нощен живот, множество годишни фестивали и безкрайни възможности за развлечение, подходящи за хора с всякакви интереси. Безброй приятни заведения са издигнати по крайбрежието, за да обслужват посетителите на красиви плажове сгушени между зеленината на боровете и тюркоазените води на Егейско море. 

Полуостров Касандра има красиво крайбрежие, но често то бива пренебрегвано от туристите, които го сравняват с бреговете на Ситония и остров Тасос. От една страна тази тенденция не е неоснователна, тъй като развитата инфраструктура и строежа на хотели по крайбрежието несъмнено са довели до нарушаване на хармоничната красота на природата, както и до това, някои от тези плажове да са по-недостъпни за посетителите. Въпреки това, ако имате желание да обиколите най-западния ръкав на Халкидики ще намерите плажове, които макар и по-малобройни от тези на Ситония, впечатляват със своята красота. 


Сани - считан за един от най-красивите плажове на Касандра, отличаващ се с фин бял пясък и плитки тюркоазено сини води. По-голямата част от плажа обаче е достъпна само за гости на едноименния хотел. 
Сивири - е разположен на западното крайбрежие на Касандра и се отличава с  дългата си плажна ивица и фин пясък. Плажът е предпочитан от семейства с деца, което се дължи и на близостта на едноименното селище и бързия достъп до питейни заведения и ресторанти, разположени на красива крайбрежна алея. 
Егеопелагитика - е още един от красивите плажове на този ръкав. Разположен в близост до селището Посиди. Плажната ивица тук е широка и дълга няколко километра. Морето почти винаги е спокойно и рядко могат да се видят дори и малки вълни. Егеопелагитика е идеално място за любителите на красивите залези.  Заради големите си размери плажът никога не изглежда претрупан. Ако изберете Егеопелагитика, посетете и най-известния плажен бар в района - Кокус. 
Нос Посиди - е може би най-интересната част от крайбрежието на Касандра.  Всъщност това е пясъчна коса, вдадена навътре в морето, която образува миниатюрен полуостров заобиколен от морето. В началото на носа се издига стар фар и до него има обособен паркинг. От там се продължава пеша до плажа. На Посиди няма заведения, нито чадъри и шезлонги. Затова ако имате намерение да плажувате тук е добре да вземете храна, напитки и чадъри. Усещането да сте заобиколени от две страни от вода определено придава различно усещане на този плаж. Освен това, често от едната страна на носа морето може да бъде бурно, докато от другата остава спокойно.
Калитеа - приятен плаж с прозрачно чиста вода и мек пясък.  Частта на плажа в близост до Криопиги е малко по-лоша, защото има скрити подводни скали, а самата ивица е малко по-тясна, но затова обикновено има по-малко посетители, по-хубави барове и повече зеленина


Какво да правя?

Освен да се отдадат на плажен отдих и бурен нощен живот, посетителите на Касандра трябва да посетят селището Афитос. Съхранило традиционната си архитектура, градчето пази множество ценни паметници на културата. Калдаръмените улички ще ви отведат сред изградени от камък домове и стари църкви, а почти отвсякъде се разкрива красива гледка към намиращия се наблизо залив. 

Друг интересен обект за посещение може да бъде Храмът на Зевс в Калитеа. Някога едно от най-важните светилища посветени на Гръмовержеца, днес руйните на храма впечатляват със съхранените мозайки от V в. 

Популярна туристическа атракция е и пещерата Петралона, в която в средата на миналия век са открити човешки останки, които според една от разпространените теории са датирани на около 700 хил. г. 
 


Хотели