Халкидики


Търсим най-добрите оферти за Вас...
 • Консултиране при промени

  Ако ви се налага да промените вече закупен билет, нашите професионални консултанти са насреща, за да ви асистират как това да бъде направено по най-добрия за вас начин.

 • 3 сигурни опции за плащане

  Изберете удобен начин за плащане без такси – в брой, в банка и онлайн с карта при максимално ниво на защита за данните ви.

 • Безплатна резервация

  При нас може да запазите цената на билет за редовна авиокомпания, без да плащате допълнителна такса за това.

 • Екип от обучени експерти

  За вас ще се погрижат експерти, обучени и сертифицирани в сферата на самолетни билети.

 • Офиси в цялата страна

  Може да ни посетите на място – за вас работят 9 офиса в страната, разположени в централни локации.

 • Гаранция за качество

  Usit Colours е сред малкото туристически агенции със сертификат за качество IS0 9001.

 • Всеки ден от 9 до 20 ч.

  На ваше разположение сме всеки ден от седмицата, включително и на празници.

 • Всичко за вашето пътуване

  Хотел, застраховка, трансфер, рент-а-кар, визи – при нас може да резервирате всичко за вашето пътуване на конкурентни цени.

Намери оферти за "Халкидики"

Описание

Халкидики е едно от най-посещаваните от нас българите места в Гърция. Близостта на полуострова, несъмнено е един от основните фактори, при избора му за лятна дестинация, но плюсовете на това гръцко крайбрежие, далеч не се изчерпват само с местоположението му. Красива и разнообразна природа, хубави плажове, исторически и природни забележителности и различни възможности за хотелско настаняване, правят Халкидики дестинация привлекателна за туристи с различни интереси и възможности. 


Полуостровът е вдаден в Егейско море между Солунския и Орфанския залив и на юг се разделя на три отделни ръкава, които му придават формата на тризъбец. Най-близкият до Солун ръкав е Касандра, следва Ситония и най-източно разположеният е Атон. Касандра е развитият от трите ръкава и предлага добра инфраструктура, разнообразна хотелска база, която включва и немалко луксозни хотели, подредени и добре организирани плажове. 
Вторият ръкав - Ситония е по-слабо застроен, предлага множество възможности за хора бягащи от масови туристически средища и търсещи уединение. Любителите на дивите и усамотени плажове предпочитат втория ръкав на Халкидики. Третият ръкав Атон е превърнат в света обител, в която се намират някои от най-значимите православни манастири на Балканите. 
 


Как да стигна?

Най-лесният и предпочитан начин да се стигне до Халкидики е с автомобил. Ако тръгвате от София най-лесно и бързо би било преминаването през граничните пунктове Кулата и Промахон, като разстоянието от София до Солун е около 300 км и се пътува по магистрала. След Солун в зависимост от крайната ви дестинация ще имате между 50 и 70 км в зависимост от това към коя част на полуострова сте се насочили. 


Ако пътувате от Пловдив или други части на страната, преминаването през граничен пункт Маказа-Нимфея, може да се окаже по-бързи вариант за пътуване. Хубаво е обаче да следите какви са условията за преминаване през този граничен пункт и дали ще бъде отворен в към момента на планираното от пътуване. 
 Хотели