Атон, Халкидики


Търсим най-добрите оферти за Вас...
 • 3 сигурни опции за плащане

  Изберете удобен начин за плащане без такси – в брой, в банка и онлайн с карта при максимално ниво на защита за данните ви.

 • Всичко за вашето пътуване

  Хотел, застраховка, трансфер, рент-а-кар, визи – при нас може да резервирате всичко за вашето пътуване на конкурентни цени.

 • Гаранция за качество

  Usit Colours е сред малкото туристически агенции със сертификат за качество IS0 9001.

 • Офиси в цялата страна

  Може да ни посетите на място – за вас работят 9 офиса в страната, разположени в централни локации.

 • Консултиране при промени

  Ако ви се налага да промените вече закупен билет, нашите професионални консултанти са насреща, за да ви асистират как това да бъде направено по най-добрия за вас начин.

 • Всеки ден от 9 до 20 ч.

  На ваше разположение сме всеки ден от седмицата, включително и на празници.

 • Екип от обучени експерти

  За вас ще се погрижат експерти, обучени и сертифицирани в сферата на самолетни билети.

 • Безплатна резервация

  При нас може да запазите цената на билет за редовна авиокомпания, без да плащате допълнителна такса за това.

Намери оферти за "Атон, Халкидики"

Описание

Разбира се, всички свързваме полуостров Атон най-вече с религията и величествените манастири накацали по склоновете на планината. Строгите канони и правилата на самоуправляващата се територия забраняват влизането на жени  в пределите на Света Гора. Поради тази причина, Атон не е толкова популярна туристическа дестинация, колкото останалите два ръкава на Халкидики и вероятно е единствената дестинация в Гърция, която все още е запазена от масовия туризъм. Въпреки това, в началото на полуострова има места, които са напълно достъпни и могат да се похвалят с доста добри възможности за настаняване. Изключително подходящ за хора търсещи недокоснатата  и красива природа и спокойствието. Разбира се подобно на останалите ръкави на Халкидики и Атон може да се похвали с множество красиви плажове, но за разлика от тези на Ситония и Касандра, повечето от тях са необлагородени и нямат съоръженията характерни за повечето гръцки плажове. 

Най-хубавите плажове на полуострова са разположени в близост до селищата  Олимпиада и Неа Рода, като известно с красотата си е и крайбрежието на остров Амулиани. Имайки предвид факта, че територията, на Атон, която е достъпна за туристи е малка,  всички тези плажове се намират в сравнителна близост един до друг и са лесно достъпни, независимо от това, в коя част на полуострова сте отседнали. 

 • Какудия - красив пясъчен плаж, покрит с бял пясък с причудливи скални формирования, които контрастират със сините и кристално чисти води на залива. Плажът е подходящ за любители на свободното плажуване и дивата природа. Плажът няма никакви плажни съоръжения. 
 • Сакия - покрит със златист пясък и заобиколен от иглолистна растителност. Плажът се намира в непосредствена близост до руините на Стагира - родното място на един от най-великите гръцки  философи и учител на Александър Велики - Аристотел. 
 • Йерисос - е от плажовете, които са подходящи за семейства с деца и хора предпочитащи комфорта на организираните плажове, разполагащи с шезлонги, чадъри, душове с течаща вода и разбира се различни заведения. Дебелата пясъчна покривка и кристално чистите води на залива допринасят за усещането, че сте попаднали на перфектния плаж.
 • Вина - просторен пясъчен плаж снабден с шезлонги и чадъри, душове, коктейл бар и заведение за хранене. Водата е плитка и дълбочината се увеличава постепенно, което го прави изключително подходящ за деца. Иглолистни дървета хвърлят дълбоки сенки в задната част на плажа. 
  Кампуди - е още едно място подходящо за семейства с деца. Отличава се с много широка и дълга плажна ивица и плитки крайбрежни води. Освен шезлонги и чадъри, тук е възможно да наемете гребна лодка или каяк, както и да се повозите на моторница.
   

Какво да правя?

Най-популярната атракция на Атон са манастирите на Света Гора. Разбира се ограниченият достъп и забраната за влизането на жени, е причина разглеждането им да става по време на организирани круизни пътувания. Настанени на палубата на различни по големина корабчета, туристите могат да се любуват на дивия планински пейзаж на Атон и на внушителните манастирски комплекси, които се издигат по склоновете на Света Гора. Корабите тръгват от пристанището Урануполи, като в летния сезон има две отпътувания на ден. 
Освен круизите около Света Гора се предлагат и други развлекателни плавания, при които акцентът е поставен върху забавления като плуване в малко известни заливи, гмуркане или посещение на плажовете на намиращия се наблизо остров Амулиани. 
В последните години все по-популярни стават и обиколките на полуострова с велосипед, но дори да не сте готови за дълги преходи, колелото си остава бърз и лесен начин за придвижване, който също така ще ви даде възможност да достигнете и най-труднодостъпните и уединени плажове на полуострова. 
 


Хотели