Атон, Халкидики


Търсим най-добрите оферти за Вас...
 • Всеки ден от 9 до 20 ч.

  На ваше разположение сме всеки ден от седмицата, включително и на празници.

 • Безплатна резервация

  При нас може да запазите цената на билет за редовна авиокомпания, без да плащате допълнителна такса за това.

 • Консултиране при промени

  Ако ви се налага да промените вече закупен билет, нашите професионални консултанти са насреща, за да ви асистират как това да бъде направено по най-добрия за вас начин.

 • Екип от обучени експерти

  За вас ще се погрижат експерти, обучени и сертифицирани в сферата на самолетни билети.

 • 3 сигурни опции за плащане

  Изберете удобен начин за плащане без такси – в брой, в банка и онлайн с карта при максимално ниво на защита за данните ви.

 • Всичко за вашето пътуване

  Хотел, застраховка, трансфер, рент-а-кар, визи – при нас може да резервирате всичко за вашето пътуване на конкурентни цени.

 • Офиси в цялата страна

  Може да ни посетите на място – за вас работят 9 офиса в страната, разположени в централни локации.

 • Гаранция за качество

  Usit Colours е сред малкото туристически агенции със сертификат за качество IS0 9001.

Намери оферти за "Атон, Халкидики"

Описание

Разбира се, всички свързваме полуостров Атон най-вече с религията и величествените манастири накацали по склоновете на планината. Строгите канони и правилата на самоуправляващата се територия забраняват влизането на жени  в пределите на Света Гора. Поради тази причина, Атон не е толкова популярна туристическа дестинация, колкото останалите два ръкава на Халкидики и вероятно е единствената дестинация в Гърция, която все още е запазена от масовия туризъм. Въпреки това, в началото на полуострова има места, които са напълно достъпни и могат да се похвалят с доста добри възможности за настаняване. Изключително подходящ за хора търсещи недокоснатата  и красива природа и спокойствието. Разбира се подобно на останалите ръкави на Халкидики и Атон може да се похвали с множество красиви плажове, но за разлика от тези на Ситония и Касандра, повечето от тях са необлагородени и нямат съоръженията характерни за повечето гръцки плажове. 

Най-хубавите плажове на полуострова са разположени в близост до селищата  Олимпиада и Неа Рода, като известно с красотата си е и крайбрежието на остров Амулиани. Имайки предвид факта, че територията, на Атон, която е достъпна за туристи е малка,  всички тези плажове се намират в сравнителна близост един до друг и са лесно достъпни, независимо от това, в коя част на полуострова сте отседнали. 

 • Какудия - красив пясъчен плаж, покрит с бял пясък с причудливи скални формирования, които контрастират със сините и кристално чисти води на залива. Плажът е подходящ за любители на свободното плажуване и дивата природа. Плажът няма никакви плажни съоръжения. 
 • Сакия - покрит със златист пясък и заобиколен от иглолистна растителност. Плажът се намира в непосредствена близост до руините на Стагира - родното място на един от най-великите гръцки  философи и учител на Александър Велики - Аристотел. 
 • Йерисос - е от плажовете, които са подходящи за семейства с деца и хора предпочитащи комфорта на организираните плажове, разполагащи с шезлонги, чадъри, душове с течаща вода и разбира се различни заведения. Дебелата пясъчна покривка и кристално чистите води на залива допринасят за усещането, че сте попаднали на перфектния плаж.
 • Вина - просторен пясъчен плаж снабден с шезлонги и чадъри, душове, коктейл бар и заведение за хранене. Водата е плитка и дълбочината се увеличава постепенно, което го прави изключително подходящ за деца. Иглолистни дървета хвърлят дълбоки сенки в задната част на плажа. 
  Кампуди - е още едно място подходящо за семейства с деца. Отличава се с много широка и дълга плажна ивица и плитки крайбрежни води. Освен шезлонги и чадъри, тук е възможно да наемете гребна лодка или каяк, както и да се повозите на моторница.
   

Какво да правя?

Най-популярната атракция на Атон са манастирите на Света Гора. Разбира се ограниченият достъп и забраната за влизането на жени, е причина разглеждането им да става по време на организирани круизни пътувания. Настанени на палубата на различни по големина корабчета, туристите могат да се любуват на дивия планински пейзаж на Атон и на внушителните манастирски комплекси, които се издигат по склоновете на Света Гора. Корабите тръгват от пристанището Урануполи, като в летния сезон има две отпътувания на ден. 
Освен круизите около Света Гора се предлагат и други развлекателни плавания, при които акцентът е поставен върху забавления като плуване в малко известни заливи, гмуркане или посещение на плажовете на намиращия се наблизо остров Амулиани. 
В последните години все по-популярни стават и обиколките на полуострова с велосипед, но дори да не сте готови за дълги преходи, колелото си остава бърз и лесен начин за придвижване, който също така ще ви даде възможност да достигнете и най-труднодостъпните и уединени плажове на полуострова. 
 


Хотели